2022. feb 05.

Mészárlás a Himuro-kastélyban

írta: csalamádé_
Mészárlás a Himuro-kastélyban

Sziasztok! Itt is vagyok ismét, méghozzá egy nagyon para témával készültem ma. Japán egyik leghíresebb városi legendája éppen azért mutat túl a többin, mert egy időben nagyon felkorbácsolta a kedélyeket.

A sztori tele van groteszk dolgokkal, rituálékkal és egyéb, gyenge idegzetűek számára nem ajánlott dolgokkal, úgyhogy csak óvatosan! Mielőtt továbbmegyünk, következzen egy apró kis sidenote az egésszel kapcsolatban.

A történet inspirált egy, főleg a szigetországban nagyon népszerű videojátékot, a Fatal Frame sorozatot. Annak amerikai kiadásán azonban az „igaz történet alapján készült” felirat található meg, ami csak újabb kérdéseket generál, mivel ezután sokan elhitték, hogy az eset kajak megtörtént, a média pedig jól meglovagolta KHMM a témát és arról szóltak a hírek, hogy az az egész legendát csak a játék fejlesztői találták ki, hogy ezzel is tovább roboghasson a hype-vonat a termékükkel kapcsolatban. Tulajdonképpen mi az igazság és miről szól ez a bizarr dolgokkal tarkított eset? Tartsatok velem, járjunk utána!

A Himuro-kastély a legenda szerint Tokyo közelében található meg. A címben szereplő hely a Japán történelem egyik legbrutálisabb gyilkosságának adott otthont. A történet szerint a Himuro-család évtizedeken át részt vett egy nagyon elvont shinto-rituálén, amit csak „Fojtogató rituálénak” neveztek. Fél évszázadonként egyszer kellett elvégezni a szertartást, a céljuk pedig az volt vele, hogy elzárják a Föld belsejéből érkező rossz karmát és elkerüljék a vele járó balszerencsét. Mert ugye karma is a bitch, mi? Egyes változatok szerint ez a rossz karma minden év decemberében, vagy az év végén bukkant fel, méghozzá egy portálon át érkezett, ami a rezidencia területén volt megtalálható.

A család mindent megtett ennek megakadályozása érdekében. A siker érdekében nagyon bizarr eszközökhöz folyamodtak, ugyanis szükségük volt hozzá egy szolgálólányra, akit gondos előkészületek során választottak ki. Nagyon fontos volt, hogy a lány semmilyen szempontból ne tartozzon a családhoz, akit aztán felneveltek. A szerencsétlen kiválasztott egész életét egyedül volt kénytelen leélni, azért, hogy a rituálé sikerességének érdekében ne tudjon bármiféle köteléket kialakítani a kastélyon kívül található világgal.

A szertartás napján a lányt megkötözték a nyakán, bokáján és csuklóján. A kellemetlen rész még csak most következik, ugyanis ezután lovak csapatához erősítették, akik aztán elvégezték a dolgukat és felnégyelték a szerencsétlen kiválasztottat. Ezután a vérrel átitatott köteleket a portál bejáratánál hagyták, elképzelésük szerint ez ugyanis további évekig, akár fél évszázadig is távol tartotta a rossz karmát tőlük.

A rituálé azonban egyszer nagyon rossz véget ért. Az aktuálisan kiválasztott lány ugyanis beleszeretett a család egyik fiatal tagjába, aki minden követ megmozgatott azért, hogy valahogy megóvja ót azoktól a szörnyűségektől, amik rá várnak. Ez a kötelék azonban beszennyezte a lány vérét és szellemét, emiatt pedig a rituálé is hatástalanná vált. Amikor a családfő tudomást szerzett erről, elborult az agya, fogott egy kardot és mindenkit meggyilkolt, aki csak a házban tartózkodott. Végül saját magával is végzett – ez az alapja annak a legendának, ami kialakult a Himuro-kastély körül, a történet azonban ezzel még közel sem ért véget.

Talán mondanom sem kell, hogy a hely ezután a legenda minden változata szerint erősen paranormális irányt vett. A Himuro-kastélyban ottmaradtak az elhunyt családtagok ártó szellemei, akik azóta is ott bolyonganak és megpróbálják bevégezni a sikertelen rituálét – bárkivel, aki csak be mer lépni a házba. Állítólag a falon is vérnyomok találhatóak meg, amik akkor keletkeztek, mikor megtörtént a szörnyű mészárlás. Többen is elmosódott, szellemszerű alakokat láttak a környékén, akik fehér ruhát viselnek, amit nemrég készítettek elő a rituáléhoz.

További változatok olyan kis finomságokat is megemlítenek, mint hogy a ház alatt egy rejtélyes, földalatti alagút található meg. A funckiójára nem jött rá senki. Állítólag, ha az épület egyik ablakában készítesz egy fényképet, akkor azon megjelenik egy kimonóba öltözött lány.

Na de mi az igazság? Az a nagy helyzet, hogy a kastély történet valójában csak egy legenda, semmi több, annyi pedig biztos, hogy senki nem talált bizonyítékokat a létezését illetően. Nincs róla valóban dokumentált eset, a rendőrség sem foglalkozott az üggyel. Megmaradt városi legendának, azonban a vele generált hype mégis megtette hatását, mert a hely gyakorlatilag mindmáig beszédtéma maradt, sokan pedig annyira komolyan veszik, hogy még a környékre sem merik betenni a lábukat, nemhogy odaköltözni.

 

Ha tetszett a cikk/video és szívesen nyomon követnéd a Mítoszok körülöttünk-sorozat további epizódjait, akkor szeretettel várlak Youtube-csatornámon. :) 

Szólj hozzá