2022. jan 09.

A pekingi kísértetbusz rejtélyes eltűnése

írta: csalamádé_
A pekingi kísértetbusz rejtélyes eltűnése

Mítoszok körülöttünk #2

 

Sziasztok, mérhetetlen nagy szeretettel köszöntök mindenkit! Folytatódik a Mítoszok körülöttünk sorozat, a második részben pedig egy nagyon érdekes történetet hoztam nektek. Ne is húzzuk tovább az időt és a kis bevezető után ismerjünk meg egy nagyon ismert kínai városi legendát, ami után garantáltan nem jön meg a kedvetek egy kis esti buszozáshoz.

Lássuk, hogy miről van szó!

Ennek a bizarr történetnek többféle változata is napvilágot látott az évek, során ebben a videóban azonban a legismertebb verziójáról fogok nektek beszélni. A történet 1995-ben játszódik, egyes verziók azonban három évvel korábbi dátumot adnak meg, erről nincs egyetértés. 

Szóval november 24, 1995. Képzeljünk el egy sötét, feltehetően viharos estét.. Egy fiatalember éppen az utolsó buszt várja, ami elviszi Peking Fragrant Hills nevű részébe – ennek a városrésznek a főbb látványosságai közé tartozik egyébként egy nyilvános park, valamint egy császári kert is.

Nemsokkal később megérkezett a 302-es busz. Aztán két férfi próbálta meg leinteni a buszt, a sofőr azonban nem örült neki, mert nem a megállóban próbálták ezt megkísérelni.  A sofőr azonban kellően lágy szívvel rendelkezett, ezért megengedte nekik, hogy felszálljanak, mivel utána már tényleg nem volt több járat egészen reggelig.

A két úriember azonban több meglepetést és sokkot okozott a következő pillanatban. Kiderült, hogy a Quing-dinasztia idején népszerű, nagyon fancy ruházatot viseltek. Ez a dinasztia 1644 és 1912 között működött. Egyes források ezt azzal próbálják magyarázni, hogy a férfiak színészek lehettek, akik előadásuk után haza akartak jutni és nem volt idejük átöltözni. Az igazi döbbenet azonban utána érkezett el: kiderült, hogy valójában hárman vannak, a két tag ugyanis egy hosszú, zilált hajjal bíró alakot támogatott fel a buszra.

A beszámolók szerint, a fenti hármas arca sokkal fehérebb volt, mint a többi utasé körülöttük. Próbáltak mindennemű interakciót elkerülni a többiekkel, akik ugyanott tartózkodtak.

Az emberek aztán szépen egymás után leszálltak, míg csak a három különc, meg egy fiatal férfi és egy idős néni maradt a buszon. Nem sokkal később veszekedés tört ki, mikor az idő nő meggyanúsította őket, hogy ellopták a pénztárcáját. A balhé megoldódni látszott, mikor a nő felvetette az ott tartózkodóknak, hogy szálljanak le és keressék fel a legközelebbi rendőrállomást.

Leszálltak a buszról, a fiatalember azonban mérhetetlenül dühös lett, amikor észrevette, hogy sehol a közelben nincs a yard, pedig már rég leszálltak. Ekkor vették észre, hogy a három különös férfi valójában nem rendelkezik lábakkal és csak szellemek lehettek, nem igazi hús-vér emberek.

A nő a következőt mondta: „Az ablak felől érkező szél felemelte a ruhájukat és láttam, hogy nincsenek lábaik”. A történet egyik verziója sem említi, hogy tulajdonképpen mi történhetett velük, miután elhagyták a buszt. Azonban a srác ennek ellenére valószínűleg az életét köszönheti a néninek, főleg az ezután következő para események tudatában. Az igazán durva dolgok ugyanis még csak most következnek!

A következő reggelen a 302-es buszt eltűntnek nyilvánították, van olyan változat is, ami szerint csak 3 nappal később találták azt meg. A járművet aztán egy víztározó közelében, sok mérfölddel az eredeti végállomásától azonosították be. Benne három lebomlott holttestet találtak: a sofőr, a jegyszedő és hosszú hajjal rendelkező személy, akit nem is tudtak azonosítani. Vannak olyan durvább változatai a történetnek, ahol a zsaruk üzemanyag helyett vért találtak a jármű tartályában.

Találhatóak logikai bakik és nagyon furcsa, látszólag összeegyeztethetetlen dolgok ebben az egész történetben, erre többek között egy online blog, az Atrocitas is sikeresen rámutatott. Például nem is lehetett volna buszban annyi kakaó, hogy ennyire messze találják meg az eredeti végállomásától, meg ennyi idő alatt a testek nem kerülhettek állapotban, ahogy rájuk találtak. A rendőrök a közelben található biztonsági kamerákat átvizsgálva sem találtak semmi szokatlant a felvételeken.

Szóval, maga a Pekingi szellembusz városi legendája ennyi volna. Természetesen számos változat létezik, apróbb eltérésekkel. A lényeg mindig ugyanaz, de van ahol a három szellem férfi helyett egy vörös, veszélyes aurával bíró női alakról olvashatunk. A busz száma sem állandó, mert a 302-es mellett gyakran használt a 330 és a 375 is. Máshol éppen a fiatal srác vádolja a nagyit, emellett olyan verzió is létezik, ami szerint az eltűnt buszt azóta sem találták meg. A többi kulcsesemény és a lényeg azonban változatlan és minden forrás szerint megegyezik ebben a kis sztoriban.

 

Ha tetszett a cikk/video és szívesen nyomon követnéd a Mítoszok körülöttünk-sorozat további epizódjait, akkor szeretettel várlak Youtube-csatornámon. :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

kína kísértet urban legend mítoszok körülöttünk városi legneda