Mítoszlesen

by Csalamádé

2022. júl 01.

Tomino pokla

írta: Benny Bug
Tomino pokla

Az elátkozott creepypasta

Az elátkozott creepypasta

Ezúttal egy nagyon para creepypasta történetet mesélek el nektek. Tomino pokla egy nagyon ismert cucc, egyike a legparább sztoriknak, úgyhogy szerintem ne is húzzuk tovább feleslegesen az időt, helyette nézzük meg miről is szól ez a kis bizarr történet. Tartsatok velem, mert máris belevágunk.

A Tomino pokla tulajdonképpen egy vers, ami egy japán író, bizonyos Saiyo Yasu nevéhez köthető. A vers sorait elátkozottnak mondják és úgy tartják, hogy aki felolvassa az egész eredeti, azaz japán változatot hangosan, azzal belátható időn belül eltávozik az élők sorából, vagy pedig nagyon csúnya dolgok fognak történni vele.

A történet eredete egészen az első világháború végéig nyúlik vissza, mikor is ...

Tovább Szólj hozzá

2022. feb 22.

10 dolog, amit betiltottak Észak-Koreában

írta: csalamádé_
10 dolog, amit betiltottak Észak-Koreában

Ha egyszer lesújt a banhammer...

Sziasztok, mérhetetlenül nagy szeretettel üdvözölnék mindenkit! Ma egy olyan ország extrém dolgairól fogok nektek mesélni, ahol számos alapnak vehető dolgot tiltottak be, sokat igencsak abszurd okból kifolyólag. Észak-Korea telis-tele van csodálatos turisztikai látványosságokkal, nagyon érdekfeszítő a kultúrája és a nagyvárosai egyaránt, nem is beszélve a számtalan különleges ételről vagy szokásról. Mégis úgy gondolom, hogy ezután mindenki le fog döbbenni egy kicsit: ezúttal 10 dolgot gyűjtöttem össze, amit nem tehetsz meg az országban, tehát kvázi lesújtott az a bizonyos banhammer. Az országban uralkodó viszonyok alapján sejthető, hogy lesznek itt érdekes elemek a listán, úgyhogy ne is húzzuk tovább az időt és nézzünk meg ...

Tovább Szólj hozzá

toplista észak korea betiltott kpop

2022. feb 05.

Mészárlás a Himuro-kastélyban

írta: csalamádé_
Mészárlás a Himuro-kastélyban

Sziasztok! Itt is vagyok ismét, méghozzá egy nagyon para témával készültem ma. Japán egyik leghíresebb városi legendája éppen azért mutat túl a többin, mert egy időben nagyon felkorbácsolta a kedélyeket.

A sztori tele van groteszk dolgokkal, rituálékkal és egyéb, gyenge idegzetűek számára nem ajánlott dolgokkal, úgyhogy csak óvatosan! Mielőtt továbbmegyünk, következzen egy apró kis sidenote az egésszel kapcsolatban.

A történet inspirált egy, főleg a szigetországban nagyon népszerű videojátékot, a Fatal Frame sorozatot. Annak amerikai kiadásán azonban az „igaz történet alapján készült” felirat található meg, ami csak újabb kérdéseket generál, mivel ezután sokan elhitték, hogy az eset kajak megtörtént, a média ...

Tovább Szólj hozzá

2022. jan 09.

A pekingi kísértetbusz rejtélyes eltűnése

írta: csalamádé_
A pekingi kísértetbusz rejtélyes eltűnése

Mítoszok körülöttünk #2

 

Sziasztok, mérhetetlen nagy szeretettel köszöntök mindenkit! Folytatódik a Mítoszok körülöttünk sorozat, a második részben pedig egy nagyon érdekes történetet hoztam nektek.  Ne is húzzuk tovább az időt és a kis bevezető után ismerjünk meg egy nagyon ismert kínai városi legendát, ami után garantáltan nem jön meg a kedvetek egy kis esti buszozáshoz.

Lássuk, hogy miről van szó!

Ennek a bizarr történetnek többféle változata is napvilágot látott az évek, során ebben a videóban azonban a legismertebb verziójáról fogok nektek beszélni.  A történet 1995-ben játszódik, egyes verziók azonban három évvel korábbi dátumot adnak meg, erről nincs egyetértés. 

Szóval november 24, 1995. Képzeljünk el egy sötét, ...

Tovább Szólj hozzá

kína kísértet urban legend mítoszok körülöttünk városi legneda

süti beállítások módosítása